Ο σκοπός της ζωής είναι ίδιος για όλους

Ο σκοπός της ζωής είναι ίδιος για όλους

17
Mar
Ο πραγματικός σκοπός στη ζωή είναι μόνο ένας: να βοηθάμε τους ανθρώπους δίπλα μας αξιοποιώντας το μεγαλύτερο ταλέντο μας για να το κάνουμε.  Όπως λέει και ο Deepak Chopra όταν "ανακατέψουμε το ταλέντο μας με την υπηρεσία τότε αισθανόμαστε μια απίστευτη εμπειρία ψυχικής ανάτασης και έκστασης και τότε βιώνουμε πραγματικά τον απόλυτο Σκοπό".


Επομένως και στην εργασία, δεν έχει σημασία να βρούμε ποιος είναι ο Σκοπός μας: ο σκοπός μας είναι γνωστός. Είναι η βοήθεια προς τους ανθρώπους. Αυτό που έχει σημασία είναι το "πώς" και το "τι". 

Για παράδειγμα:

Πώς μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους στο εργασιακό μου περιβάλλον;

Τι μοναδικό μπορώ να τους προσφέρω εγώ, που θα τους βοηθήσει και σε τι ακριβώς θα τους  βοηθήσει

Τι από αυτά που κάνω κάθε μέρα αφήνει τη δυνατότερη εντύπωση και το μεγαλύτερο θετικό σημάδι στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι

Τι με συνεπαίρνει από αυτά που κάνω για τους άλλους;


Η σωστή ερώτηση οδηγεί στην σωστή απάντηση. Και ως γνωστόν οι απαντήσεις είναι τόσο μέσα μας όσο και έξω μας. Πολλές φορές δηλαδή ο σκοπός μας είναι εμφανέστερος για τους ανθρώπους που εργάζονται κοντά μας παρά για εμάς. Ας τους ρωτήσουμε. Κι αυτή  η ερώτηση σωστή είναι.


Μέχρι την επόμενη φορά, enjoy work.Επιστροφή στα άρθρα.
Αποστολή σε email.
EVERYTHING YOU NEED

enjoywork services

ENJOY READING

Book

Το Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Βογοπούλου εμπνευσμένο από τη δουλειά της ως διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και με σκοπό να βοηθήσει πρακτικά κάθε νέο εργαζόμενο. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online εδω.

enjoywork IN THE NEWS

enjoywork our REFERENCES