Το personal brand μας δεν είναι η εικόνα μας.

Το personal brand μας δεν είναι η εικόνα μας.

6
NovΤο personal branding είναι έννοια καινούρια και πολύπλοκη. Στην προσπάθειά μας να το καταλάβουμε πολλές φορές το μπερδεύουμε με την εικόνα. 


Η εικόνα όμως είναι μόνο μια πτυχή του personal brand. Έπεται της εμπειρίας, των συναισθημάτων και του αντίκτυπου που δημιουργεί η εργασιακή μας προσωπικότητα. Αν μάλιστα κάνουμε το λάθος να επενδύσουμε υπερβολικά στην εικόνα, τότε οι πιθανότητες να δημιουργήσουμε ένα αδύναμο και μη αυθεντικό personal brand με ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, είναι πολύ μεγάλες. 


Δώστε μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων για εσάς. 


Στη γνώμη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν καλά και έχουν την καλή πρόθεση και διάθεση να σας δώσουν το feedback τους. Κρατήστε τα σχόλια που παραχωρούνται με διάθεση βελτίωσης και μιλήστε μαζί τους για το πώς πραγματικά βιώνουν την εργασιακή σχέση μαζί σας. Τι είναι αυτό που τους έλκει σε εσάς, τι θεωρούν ότι σας κάνει ακαταμάχητους και γιατί επιλέγουν να δουλεύουν μαζί σας;


Όλοι επιλέγουμε ή δεν επιλέγουμε να δουλέψουμε με κάποιον. Συνεπώς το να γνωρίζουμε σε τι στηρίζεται αυτή η επιλογή, μας δίνει αυξημένο βαθμό "επαγγελματικής αυτογνωσίας" και επομένως δύναμη να χτίσουμε πάνω σε δυνατό υπόβαθρο. 


Ακούστε λοιπόν προσεκτικά τόσο τους άλλους, όσο και τον εαυτό σας. Χτίστε πάνω σε αυτή τη γνώση και με σύστημα, στρατηγική και στόχο θα ανακαλύψετε και θα επικοινωνήσετε το personal brand σας δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να αποκτήσει μια πυξίδα: ένα "αξιακό" μπούσουλα που θα φωτίζει  το μονοπάτι της καριέρας του και θα καθοδηγεί τις επιλογές της με τρόπο άριστο.Επιστροφή στα άρθρα.
Αποστολή σε email.
EVERYTHING YOU NEED

enjoywork services

ENJOY READING

Book

Το Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Βογοπούλου εμπνευσμένο από τη δουλειά της ως διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και με σκοπό να βοηθήσει πρακτικά κάθε νέο εργαζόμενο. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online εδω.

enjoywork IN THE NEWS

enjoywork our REFERENCES