Η εργασιακή ευτυχία είναι στους Άλλους

Η εργασιακή ευτυχία είναι στους Άλλους

4
May

Σε ένα ολόκληρο τοίχο του γραφείου μου, γράφει Κάνε Αυτό που Αγαπάς 
Τι σημαίνει όμως αυτό;


Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε χαρούμενοι. Η Ευτυχία είναι η πραγματική μας φύση. Όχι η απλή χαρά αλλά η πραγματική, βαθιά Ευτυχία. Η αίσθηση που βιώνουμε όταν δουλεύουμε χωρίς να καταλάβουμε πότε πέρασε ο χρόνος, όταν όλα μοιάζουν να ρέουν εύκολα,  όταν δηλαδή εργαζόμαστε με Σκοπό. Αυτή η πραγματική Ευτυχία όμως αφορά και τους άλλους. Χωρίς τους Άλλους, δεν έχει νόημα, δεν υπάρχει.


Το να χαίρεται κανείς τη δουλειά του είναι σοβαρή υπόθεση, είναι από τις υψηλότερες μορφές προσφοράς. Διότι όταν δουλεύουμε στην πραγματικότητα προσφέρουμε το αποτέλεσμα της εργασίας μας σε κάποιον (πελάτη, ομάδα κλπ).Όταν χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε, η προσφορά μας έχει πολύ μεγάλη αξία. Αντίθετα όταν δε χαιρόμαστε, αυτό που προσφέρουμε δεν μπορεί να αξίζει τόσο. 


Το να αγαπάς αυτό που κάνεις, υποδηλώνει ότι το προσφέρεις με αγάπη. Προσφέρεις με στόχο να βοηθήσεις, να υποστηρίξεις, να διδάξεις, να εκπαιδεύσεις, να εξελίξεις, να διατηρήσεις, να θεραπεύσεις...Μπορεί να μην είναι άμεση η προσφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση κρύβει κάποιο Σκοπό... Και αν υπηρετεί κάποιο Σκοπό, οπωσδήποτε βοηθά άλλους.  


Μαθαίνοντας να σκέφτεσαι τους ανθρώπους που θα ωφεληθούν από αυτό που κάνεις, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην εργασιακή ικανοποίηση. Περνώντας από το τι με κάνει ΕΜΕΝΑ χαρούμενο στο τι κάνει ΕΜΑΣ χαρούμενους, ξεκλειδώνεις την ευτυχία στη δουλειά μια για πάντα. Και σε περιόδους που η δουλειά μοιάζει βαρετή  και ατέλειωτη, και μόνο η σκέψη του τι μπορείς να προσφέρεις στους ανθρώπους που βασίζονται στην απόδοσή σου, απλώς και μόνο αυτή η σκέψη είναι αρκετή για να επαναφέρει τη χαρά στη δουλειά σου. Επιστροφή στα άρθρα.
Αποστολή σε email.
EVERYTHING YOU NEED

enjoywork services

ENJOY READING

Book

Το Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Βογοπούλου εμπνευσμένο από τη δουλειά της ως διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και με σκοπό να βοηθήσει πρακτικά κάθε νέο εργαζόμενο. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online εδω.

enjoywork IN THE NEWS

enjoywork our REFERENCES