Προσωπικότητα. Πάνω από όλα.

Προσωπικότητα. Πάνω από όλα.

8
Dec

Ώστε έχετε συνέντευξη!

Ήρθε λοιπόν η ευκαιρία σας να λάμψετε. Όμως εκτός από τη λάμψη αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να κάνετε αυτόν που θα σας πάρει συνέντευξη να νιώσει ότι "δεν έχει πέσει έξω μαζί σας" 


Η συνέντευξη είναι το επόμενο βήμα στη διαδικασία για τη νέα θέση. Προσοχή όμως. 'Εχουν ήδη σχηματίσει  εικόνα του personal brand σας από τη συνολική σας παρουσία στο Internet, το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή: η συνέντευξη είναι η στιγμή που θα κλείσετε τη συμφωνία με το να αποδείξετε ότι η συνολική σας εικόνα έχει συνοχή. 


Σκεφθείτε! 

Πώς καταφέρατε να φτάσετε στη συνέντευξη; Tι personal brand χαρακτηριστικά επικοινωνήσατε μέσω του βιογραφικού και της επιστολής; Ήσασταν εξωστρεφής, περιπετειώδης, άνθρωπος της σκέψης, της πράξης, της υψηλής απόδοσης...; 


Συνοχή

Αποφασίστε τι τους έκανε "κλικ" και ανεβάστε την ένταση. Να είστε αυτό ακριβώς που τους τράβηξε και λίγο παραπάνω. Ούτε πολύ ούτε πολύ λίγο. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Μάθετε το βιογραφικό σας απέξω για να μη χρειάζεται να σκεφθείτε τι έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής. . 


Διαβάστε τα σημάδια

Αν είστε καλά προετοιμασμένοι θα έχετε χρόνο να διαβάσετε τα σημάδια (aka τη γλώσσα του σώματος). Προσπαθήστε να καταλάβετε τι στ' αλήθεια ψάχνουν γι' αυτή τη θέση. Τι έχουν στο μυαλό τους; Πώς είναι ο ιδανικός τους υποψήφιος; Όχι απλώς ως προς τις ικανότητες, αλλά ως προς την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Ακούστε προσεκτικά και μην πείτε ψέμματα. Διαλέξτε τα κομμάτια της προσωπικότητάς σας που ταιριάζουν με αυτό που θέλουν και δείξτε τα με σαφήνεια. 


Και μην ξεχνάτε: όταν βγείτε από το δωμάτιο πρέπει να νιώσουν ότι είχαν δίκιο για σας που σας κάλεσαν σε συνέντευξη. Αυτό είναι το ακριβές συναίσθημα. Επιστροφή στα άρθρα.
Αποστολή σε email.
EVERYTHING YOU NEED

enjoywork services

ENJOY READING

Book

Το Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Βογοπούλου εμπνευσμένο από τη δουλειά της ως διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και με σκοπό να βοηθήσει πρακτικά κάθε νέο εργαζόμενο. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online εδω.

enjoywork IN THE NEWS

enjoywork our REFERENCES